Fietsen en wandelen

Vanaf ons restaurant vertrekken verschillende wandel- en fietsroutes door onze mooie omgeving; de Groene Poort van Twente (het landelijk gebied tussen Almelo en Hengelo). U bent vóór, na óf tijdens uw wandel/fiets route natuurlijk van harte welkom bij ons voor een kop koffie met gebak, een drankje, lunch of diner. Er is een ruime parkeerplaats, u kunt de accu van uw elektrische fiets bij ons kosteloos opladen. Wij zijn een ANWB gastvrij restaurant.

De Doorbraak is wellicht één van de mooiste wandelroutes in deze omgeving. De Doorbraak (direct toegankelijk vanaf ons restaurant) is een beek van 13 kilometer. Het is een beek met veel gezichten die door een verscheidenheid aan landschappen stroomt. Het is ook niet zomaar een beek; het biedt een extra afvoermogelijkheid voor water waardoor de veiligheid tegen overstromen van het gebied is vergroot. De ecologisch verbindingszone is goed voor vele plant- en diersoorten.

U kunt ook door het mooie Nijreesbos lopen, ook direct toegang vanaf ons restaurant, het bos is zo’n 1000 hectare groot.

Direct tegenover ons restaurant staat een bord met plattegrond en routes. Elke route wordt met gekleurde pijltjes op palen langs de route aangegeven.

Route 1 is de Walroute kort van 4,2 km (rood)

Route 2 is de Maatveldroute van 5,1 km (groen)

Route 3 is de Walroute lang met 6,4 km (oranje)

Er starten ook verschillende fietsroutes vanaf ons restaurant. De fietsroute (14 km) van landschap Overijssel is er daar bijvoorbeeld 1 van en kunt u hier vinden.

U kunt natuurlijk ook zelf een eigen fietsroute samenstellen op de website van landschap Overijssel. Ons restaurant ligt een paar honderd meter van fietsknooppunt 62.